معاون اعزام مؤسسه روایت سیره شهدا گفت: راویان جوان که در مؤسسه روایت سیره شهدا فارغ‌التحصیل می‌شوند در کنار راویان دفاع مقدس آموزش می‌بینند و روش‌های متناسب را به صورت عملی تجربه می‌کنند.

راویان جوان در کنار راویان مجرب آموزش می‌بینند

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین رضا آبیار، معاون اعزام مؤسسه سیره شهدا، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایکنا، با اشاره به نحوه فعالیت این مؤسسه اظهار کرد: مؤسسه روایت سیره شهدا در ایام راهیان نور، به فرماندهی حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری سازماندهی شده است. هر ساله در ایام راهیان نور، راویان در سه گروه مشغول فعالیت می‌شوند. اولین گروه راویان تخصصی دانش‌آموزی هستند که برای حضور در کاروان‌های راهیان نور دانش‌آموزی انتخاب می‌شوند.

وی ادامه داد: گروه دوم راویان گروه تخصصی دانشجویی هستند که ویژه کاروان‌های راهیان نور دانشجویی سازماندهی می‌شوند. همچنین در سال ۹۶ بیش از پنجاه دانشگاه از سراسر کشور درخواست راوی روحانی داشتند که توانستیم پاسخ نیاز جوانان‌مان در عرصه دانشگاه‌ها باشیم. گروه سوم‌ «راویان یادمانی» هستند که این گروه از سوی مؤسسه روایت سیره شهدا اعزام می‌شوند.

جانشین یادمان شهدای کربلای چهار (علقمه) تصریح کرد: راویان روحانی در بیش از پانزده یادمان مشغول به فعالیت هستند. آنها هر ساله از پنجم اسفندماه به مدت ده روز در سه نوبت در هر یادمان مستقر هستند تا به کاروان‌های راهیان نور مطالب و آموزه‌های دفاع مقدس و سبک زندگی شهدا را انتقال دهند.

وی بیان کرد: مأموریت اصلی راویان روحانی انتقال آموزه‌های گنج دفاع مقدس است و آنچه که راویان روحانی در دستور کارشان قرار می‌گیرد، روایت گنج است و آنچه که از آموزه‌های انسان‌ساز سیره و صورت شهدای عزیز و رزمندگان عزیز برداشت شده، در قالب منابع شفاهی و منابع مکتوب، به زائران راهیان نور انتقال می‌دهند.
معاون اعزام مؤسسه سیره شهدا تصریح کرد: برای ایجاد وحدت محتوایی در میان راویان روحانی هر ساله در ابتدای بهمن‌ماه همایش افتتاحیه راهیان نور راویان روحانی برگزار می‌شود. شعار محوری برای راهیان نور امسال «امید و انتظار به آینده» است که راویان براساس این شعار راهی مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس می‌شوند تا با الهام‌ از فرمایشات حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری بتوانند این شعار را با هدف امیدبخشی در میان زائران به ویژه نسل جوان نسبت به نظام و آینده انقلاب انتقال بدهند.

وی ادامه داد: اولین گروه حاضر در عملیات راهیان نور امسال، گروه راویان دانش‌آموزی مؤسسه روایت سیره شهدا بودند. گروه هشت نفره‌ای در ستاد مرکزی واقع در شهرستان خرمشهر حضور داشتند. همچنین برای حضور در مدارس خرمشهر گروه دوازده نفره‌ای در شهرستان آبادان مستقر شدند و مشغول فعالیت در مدارس سه مقطع دبستان، راهنمایی و دبیرستان شهرستان آبادان هستند.

آبیار اظهار کرد: هم‌زمان با آغاز به کار کاروان‌های راهیان نور دانشگاه‌های سراسر کشور، گروه تخصصی راویان دانشجویی هم وارد منطقه شدند. نحوه استفاده و به کارگیری راویان روحانی در کاروان‌های دانشجویی به این ترتیب است که متقاضیان راوی روحانی به صفحه http://www.ravianerohani.ir/ مراجعه می‌کنند و اطلاعات مربوط به کاروان خودشان را در فرمی که بارگذاری شده در سایت وارد می‌کنند. حتی شهدای شاخص آن دانشگاه اگر چنانچه دانشگاه شهیدی داشته آنها را در اختیار ما قرار می‌دهند.

وی ادامه داد: مسئول گروه راویان دانشجویی متناسب با اطلاعاتی که از طریق سایت دریافت کرده راوی متناسب را در اختیار کاروان قرار می‌دهد، به تناسب تعداد مخاطبان در کاروان هم راویان تنظیم می‌شوند و اعزام می‌شوند. برای مثال اگر کاروانی بیش از پنج اتوبوس داشته باشد، بیش از یک راوی در اختیار آنها قرار می‌گیرد. همچنین بیش از پنجاه دانشگاه سراسری کشور درخواست‌هایی از مؤسسه روایت سیره شهدا داشتند و امیدواریم با تربیت راویان روایت‌گر در سال‌های آینده بتوانیم پاسخگوی نیاز دانشگاهی سراسر کشور باشیم.
معاون اعزام مؤسسه سیره شهدا تصریح کرد: یکی دیگر از عرصه‌هایی که راویان مؤسسه روایت سیره شهدا در آن فعالیت می‌کنند، در قالب ستاد راهیان نور، عرصه روایتگری در یادمان‌های دفاع مقدس است.در این عرصه احکام همه راویان توسط ستاد مرکزی صادر و پس از تأیید ستاد راویان روحانی سیره شهدا، راویان در سه نوبت و در پانزده یادمان سازماندهی می‌شوند و مشغول فعالیت هستند که امسال بیش از ۴۵ نفر در یادمان‌ها حضور دارند.
وی بیان کرد: مهم‌ترین این یادمان‌ها، یادمان عملیاتی کربلای پنج، شلمچه است که در هرنوبت دو راوی مستقر می‌شود و به صورت ثابت در سه نوبت، یعنی شش راوی دفاع مقدسی ما در شلمچه مستقر می‌شود. همچنین امسال برای اولین سال با توجه به حضور راویان در یادمان سردار شهید علی هاشمی، مربوط به یادمان او هم راوی روحانی مستقر کرد‌ه‌ایم و در آنجا راویان ما فعال هستند.
آبیار اظهار کرد: یکی از یادمان‌ منطقه عملیاتی والفجر ۸ یکی از یادمان‌هایی است که زائران راهیان نور استقبال بسیاری می‌کنند. روایتگری برای آن زائرین روی آب اروند هم بر عهده راویان مؤسسه روایت سیره شهداست.
وی افزود: همان طور که مقام معظم رهبری در فرمایشات خودشان ذیل فعالیت‌های فرهنگی فرمودند، مردمی‌بودن فعالیت‌های فرهنگی است. همچنین ایشان در یکی از سخنرانی‌هایشان تأکید کردند کاروان‌های راهیان نور و مسئولینی که در استان‌های میزبان فعالیت می‌کنند، حواس‌شان از مردم قطع نشود. یکی از سیاست‌های مؤسسه روایتگری سیره شهدا این است که با حضور راویان، در اوقات فراغت، در روستاهای همجوار یادمان‌های دفاع مقدسی از مردم دلجویی کنند. همچنین با حضور در مدارسی همچون پل نو، اروندکنار، کوی آریا، طرح‌ها و روستاهایی که در جوار یادمان‌ها هستند، بتوانند خدمات مستقیم به مردم خوزستان ارائه بدهند، بعضا با اهدای بسته‌های غذایی و فرهنگی به مردمی که در جوار یادمان‌ها هستند و سختی‌های حضور کاروان‌ها را تحمل می‌کنند، دلجویی کنند.
معاون اعزام مؤسسه سیره شهدا تصریح کرد: یکی از طرح‌های نوینی که با هدف کادرسازی برای ستاد راهیان نور رخ داده استقبال دیگر نهادها از این طرح است. راویان دفاع مقدس سال‌های سال مشغول فعالیت هستند و تجربیاتی دارند؛ بنابراین مستلزم این است که ما برای کادر آینده تدبیری بیاندیشیم و البته طی دو سال اخیر این تدابیر درحال تحقق است تا جایی که در کنار راوی اصلی(از راویان دفاع مقدس)، راوی جوانی که دو سال آموزش روایتگری در مؤسسه فارغ‌التحصیل آموزشی مؤسسه روایت سیره شهدا است، قرار می‌گیرد.
وی افزود: ما در مؤسسه روایت سیره شهدا به دفاع مقدس اکتفا نکرده‌ایم، ما برای اینکه بتوانیم روایت جبهه مقاومت به ویژه سوریه به زائرین راهیان نور انتقال دهیم، به مطالعه منابع محدود جبهه مقاومت اکتفا نکرده‌ایم، بلکه حضور بیش از هفده نفر از راویان مؤسسه روایت سیره شهدا در مناطق عملیاتی جبهه مقاومت در سوریه، در عملیات‌های مختلف بیانگر این است که ما امروز گنجینه‌ای از راویان داریم که می‌توانند به صورت مستقیم آنچه که در جبهه مقاومت لمس کرده‌اند را به زائرین راهیان نور انتقال بدهند.