شماره 57 ماهنامه فرهنگی تشکیلاتی حلقه‎وصل با موضوع«فناوری راهیان‎نور و چگونگی استخراج گنج دفاع مقدس» منتشر شد.
 شماره ۵۷ ماهنامه فرهنگی تشکیلاتی حلقه‎وصل با موضوع«فناوری راهیان‎نور و چگونگی استخراج گنج دفاع مقدس» منتشر شد. در این شماره می‎توانید آثار و گفتاری را از آیت‎الله کعبی، آیت‎الله فرحانی، آیت‌الله میرباقری، سردار کوثری، محمدصادق کوشکی و… را مطالعه کنید.

 

شماره ۵۷ ماهنامه فرهنگی تشکیلاتی حلقهوصل با موضوع«فناوری راهیاننور و چگونگی استخراج گنج دفاع مقدس» منتشر شد. حلقهوصل در این شماره ۱۶۰ صفحه‌ای در هشت پرونده به چرایی گنج بودن دفاع مقدس، ابعاد فناوری بودن آن، چگونگی رسیدن به زیارت با معرفت، بایدها و نبایدهای امروز راهیان‌نور، آسیب‌های عرصه روایتگری، آسیبها و فواید حضور کاروان‌های راهیان نور برای مردم مناطق عملیاتی و معرفی موسسه‌ها و محصولات تولید شده در عرصه راهیاننور پرداخته است. در این شماره میتوانید آثار و گفتاری را از آیتالله کعبی، آیتالله فرحانی، آیت‌الله میرباقری، سردار کوثری، محمدصادق کوشکی و… را مطالعه کنید.

شرطِ دشوار برای گنج‌جویان جنگجو

«شرطِ دشوار برای گنج‌جویان جنگجو» عنوان یادداشت صادق یزدانی سردبیر ماهنامه حلقه‌وصل در شماره ۵۷ این ماهنامه است. یزدانی در این یادداشت چگونگی زندگی با فناوری راهیاننور را مورد واکاوی قرار داده است و می‌نویسد: اینکه فناوری راهیان‌نور چه الزاماتی دارد و چگونه باید باشد تا بتوان نسل امروز و آینده را از ثروت عظیم دفاع مقدس بهره‌مند کرد، سوالی است که باید رزمندگان دیروز و امروز جبهه فرهنگی به آن پاسخ بگویند. او در ادامه راهکار را در باور کامل به فرمانده کل قوای فرهنگی عنوان می‌کند و می ‏نویسد: «جوان آتشبه‌اختیارِ مومنِ انقلابی با فرمان امامش جنگ را با ابتکار، خلاقیت و توانایی و در اوج تحریم‌ها به پیش برد و خلاف عادت همه جنگ‌های جهان اقدام کرد، حالا با امام حاضرش برای کاوش و استخراج گنج ماندگارش نیازی به الگوگیری ندارد. بلکه فقط یک شرط نیاز است و آن هم اینکه حرف فرمانده کل قوای فرهنگی را مانند زمان جنگ با تمام وجود باور داشته باشد. این شرط، شرط دشواری است؟!»

جنگ به زبان ساده و پرهیز از ساده‌سازی جنگ

بازخوانی بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره راهیاننور در شلمچه، دوکوهه و دهلاویه، برای یادآوری مطالبات برزمین مانده ایشان در بخش دفاع مقدس و راهیاننور از بخش‎‌های ابتدایی شماره ۵۷ ماهنامه حلقه‎‌وصل است. همچنین حجت‌الاسلام جواد شفیعیان، در مقاله خود چیستی فناوری بودن راهیاننور و چگونگی استخراج گنج دفاع مقدس از طریق این فناوری را مورد واکاوی قرار داده است و به این سوال پاسخ داده است که آیا مداخله دولت و جامعه در کاربست و اشاعه فناوری نرمی مثل راهیاننور ضرورت دارد یا نه؟ «جنگ به زبان ساده و پرهیز از ساده‌سازی جنگ» عنوان گزارشی از موزه‌های جنگ در کشورهای مختلف و معرفی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به عنوان نمونه موفق موزههای جنگ در قلب تهران است.

گنجِ جنگ

«گنج جنگ» اولین پرونده ماهنامه حلقهوصل در شماره ۵۷ است. حلقهوصل در این پرونده ابعاد و زوایای چرایی گنج بودن دفاع مقدس را از نگاه صاحبنظرانی چون آیتالله میرباقری، سردار اسماعیل کوثری، گلعلی بابایی، محمدصادق کوشکی، محمدحسین قدیری‌ابیانه، حجتالاسلام انجوی‌نژاد، حجتالاسلام جوشقانیان، محمد قاسمی‌پور، حجتالاسلام محمدمهدی بهداروند، جواد محمد زمانی و حجتالاسلام ماندگاری مورد بررسی قرار داده است.

فناوری راهیاننور

«فناوری» عنوان پرونده دوم ماهنامه حلقهوصل در شماره ۵۷ است. در این پرونده چیستی فناوری بودن راهیاننور و چگونگی استفاده از این فناوری بررسی شده است. حجت‌الاسلام کتابی در این بخش در یادداشتی به راهیاننور از بعد «انسانسازی، جامعه ‏سازی و تمدن‏‌سازی» توجه کرده و عظیم ابراهیم‌پور به این سوال پاسخ داده است که چرا با وجود راهیان‌نور از شناسایی خرمشهرهای امروز ناتوان هستیم. بررسی چیستی راهیاننور در میزگردی با حضور حججالاسلام جوشقانیان، کتابی، حججی، فندرسکی، پاشاپور و شیروی از دیگر قسمتهای این بخش است. همچنین حلقهوصل در این بخش گفتوگویی با میترا حسن‌پور، همسر شهید عبدالله ضابط انجام داده است.

زیارت با معرفت

در پرونده «زیارت با معرفت» شماره ۵۷ ماهنامه حلقهوصل ولی ابرقویی، چگونگی رسیدن به یک زیارت با معرفت از طریق راهیان‌نور را مورد توجه قرار داده است. ابرقویی در این پرونده به این سوال پاسخ گفته که سفر راهیاننور یک سفر تفریحی است یا زیارتی و در این سفر زیارت با معرفت چگونه اتفاق می‌افتد و اساسا زیارت با معرفت به چه معنی است؟ آداب زیارت قبور و مقتل شهدا از دیگر قسمت‌های این پرونده است.

بایدها و نبایدهای راهیاننور

پرونده «بایدها و نبایدها» بخشی است که در آن سردار یعقوب سلیمانی و نادر ادیبی در یادداشت‌های خود آسیبهای امروز راهیاننور را مورد واکاوی قرار داده‌اند. سردار سلیمانی در یادداشت خود معتقد است که چتر دفاع مقدس گسترده‌تر از راهیان‌نور بود و خط‌کشی‌های امروز راهیاننور در دفاع مقدس موضوعیت نداشت و نادر ادیبی در یادداشت خود گزاره مردمی نبودن راهیاننور را با آمار و ارقام رد می‌کند و معتقد است کارهای زیادی در راهیاننور انجام می‏‌شود ولی دیده نمیشوند.

راویان دشت کربلا

«راویان دشت کربلا» پرونده بعدی ماهنامه حلقهوصل است. در این پرونده بایدها و نبایدهای روایتگری در گفتوگو با حجتالاسلام داود صالحی، محسن نصری، سرتیپ دوم امیر دربندی و حسین کاجی، مورد بررسی قرار گرفته است. حجتالاسلام داود صالحی در گفتوگو با حلقهوصل میگوید؛ «همه آنهایی که راهیاننور را در جنگ ما حبس کردند، مقصرند».

برای همین مردم

بررسی عایدی‌ها و زیان‌های کاروانهای راهیاننور به مردم مناطق عملیاتی –مخصوصا مردم خوزستان- بخش بعدی ماهنامه حلقهوصل است. این بخش با عنوان «برای همین مردم» نامگذاری شده است. آیتالله عبدالکریم فرحانی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری از ربط کاروانهای راهیاننور به مردم خوزستان سخن گفته و معتقد است کاروانهای راهیاننور میتوانست خوزستان را نجات دهد ولی نبود طرح و برنامه و نگاه احترامآمیز نسبت به مردم خوزستان سبب آسیب شد. آیتالله عباس کعبینسب از دیگر نمایندگان مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری نیز معتقد است: «کاروانهای راهیاننور باید کرامت و عزت مردم مرزنشین را حفظ کنند».

آیینه تلاش

پرونده «آیینه تلاش» موسسههای فعال در حوزه راهیاننور را معرفی کرده است. در این بخش حجتالاسلام حسن علی صبور، مسئول مجموعه محبان شهدا علاوه بر معرفی موسسه معتقد است که آسیب راهیان‌نور خود ما هستیم و نباید در ذات راهیاننور دنبال آسیب گشت. همچنین علی وکیل‌پور (مسئول مجموعه جبهه فرهنگی میقات‌‏الظهور)، حجتالاسلام سید یاسر موسوی (مسئول موسسه بنون) نیز به معرفی فعالیتهای خود پرداختند و در یادداشتهای خود آسیبهای امروز راهیاننور را نیز مورد واکاوی قرار دادهاند.

مبارزان امروز

«مبارزان امروز» پرونده پایانی پنجاه‌وهفتمین شماره ماهنامه حلقهوصل است. در این بخش نیز سید محمد هاشمی (مدیرعامل موسسه مبشران نورامید)، محمود خطیر (مسئول موسسه قدسیان)، مجتبی امیری (مسئول موسسه السابقون)، مرتضی طیبی (مسئول کانون غدیر اندیمشک) حمید هادی‌پور (مسئول موسسه راهیانفتح اصفهان)، روحالله ایراننژاد (مسئول موسسه پرچم)، رضا آبیار (معاون اعزام موسسه روایت سیره شهدا) و رضا کاظمی (مسئول موسسه مطاف عشق) به معرفی فعالیتهای خود در عرصه راهیاننور پرداختند و آسیب‌های این حوزه را مورد واکاوی قرار داده‌اند. بهمن کهن نیز در یادداشت خود فعالیتها و اهداف «شبکه ملی وارثون» را معرفی کرده است.

نشریه حلقه‌وصل به مدیرمسئولی و سردبیری صادق یزدانی منتشر می‌شود. برای دریافت این نشریه می‌توانید با شماره تلفن ۵-۰۲۱۷۷۶۵۵۱۳۴ تماس بگیرید. همچنین برای اطلاع از آخرین خبرها و گزارش‌های جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، می‌توانید از سایت hvasl.ir استفاده کنید.